Hayatınızdaki Olumsuzluklardan Birazda Olsa Uzaklaştıracak Filmler

admin
15 Nis 2017
Hayatınızdaki Olumsuzluklardan Birazda Olsa Uzaklaştıracak Filmler

film-onerileri
Bu film listesinde içinde bulunduğunuz durumdan uzaklaşmanızı sağlayabilecek filmler derledik. Sıralama Imdb puanına göre oldu. Listeler daha sonra güncellenecektir. Listedeki filmleri siteden izleyebilirsiniz, iyi seyirler.

1. Forrest Gump izle
(1994) IMDb: 8.8
forrest-gump
Forrest Gump filminde bir erkeğin zeka seviyesinin yüzde 75 olduğunu ve onun nasıl bir hayatı olduğunu izleyeceğiz. Forrest Gump zekasından dolayı devlet okullarına bile girerken çok zorlanıyordur. Fakat zaman geçtikçe insanların akıl ve sır erdiremediği büyük başarılara imza atıyordur. Zeka seviyesi çok düşük olsada bu kişi vucud olarak oldukça sağlam ve iyidir. Forrest bizi belli bir süre sonra hayal bile edemeyeceğimiz bir hayata götürecektir.

2. Şahane Hayat izle
(It’s a Wonderful Life) (1946) IMDb: 8.6
sahane-hayat
George Bailey iflas etmek üzeredir ve kendini bir noel gecesi nehre atmış ve ölmek istemiştir. O doup büyüdüğü küçük kasabada yaşamakta ve herkese yardım eden çok iyi biridir. Bu bunalımı atlatmış ve babasından ona geçen finans ve konut şirketi ile insanları ev sahibi yapmıştır. Bu yüzden dünyayı gezme, para kazanma, ve mimar olma hayalini artık ileriye atmış yani ertelemiştir. Bakalım bundan sonra ne yapacak ve neler olacaktır.

3. Can Dostum izle
(The Intouchables) (2011) IMDb: 8.6
can-dostum
Zengin bir aristokrat olan Philippe bir kaza geçirmiş ve bu kazadan sonra kendine bakıcı olarak Driss’i almıştır Driss yeni cezaevinden çıkmış biridir ve kimse onun bu işe layık olduğunu düşünmezken Philippe onu işe alır. Çünkü o inanmış ve bu iş için ona güvenmiştir. Bu iki zıt insanın bir araya gelmesi zaman zaman tartışıp karşı karşıya olmaları ve büyük bir güzel dostluğun muhteşem hikayesi.

4. Amelie izle
Le fabuleux destin d’Amélie Poulain (2001) IMDb: 8.4
amelie
Amelie pariste garson olarak çalışmakta ve kendine has bir dünyada yaşamaktadır. Saf bir okadarda çekingen bir kızdır. Aniden bir gün annesi ölmüş ve babasının ona karşı çok kötü davranmasından dolayı kendini başka şeylerle avutmaya çalışmıştır. Kendini hep çok yanlız hissediyor ve bu üstündekilerden kurtulmak içinde olur olmaz şeylerle uğraşıyordur. Ameli aşık olur ve herşey bundan sonra değişmeye başlar. Bu aşk onu hayata yeniden bağlayacak ve bakalım daha sonra neler yaşayacaktır.

5. Yağmur Altında izle
(Singin’ in the Rain) (1952) IMDb: 8.4
yagmur-altinda
Don Lockwood bir zamanların en güzel aşk filmlerini yapan bir yönetmenin güzel bir filmini sizlere sunuyoruz.

6. Yukarı Bak izle
(Up) (2009) IMDb: 8.3
yukari-bak
78 yaşında bir baloncu ismi Carl bu adam bütün ömrünce bir maceraya çıkmak istiyordur. Bu hayali evine binlerce balonu bağlayıp Güney Amerikanın vahşiş bölgelerine doğru yolculuğa çıkmaktır. Bu hayalini gerçekleştirmek için bunu yapar ve komik olaylara doğru yelken açar.

7. Hırçın Sevgilim izle
(My Sassy Girl) (2001) IMDb: 8.2
hircin-sevgilim
Kyun-woo bir kolejde öğrencidir ve akşam eve dönmek için metroya binmiştir. Metroda hayatında hiç görmediği kadar güzel ve sarhoş bir kız görür. Kız o kadar sarhoştur ki tam metro raylarına düşecekken onu kurtarır. Trende kız yarı baygın haldedir ve Kyun-woo ya bir ara laf atmıştır ve herkes onları sevgili sanmıştır. Artık kızı o halde orada bırakamaz ve motele götürmek zorundadır.

8. Bugün Aslında Dündü izle
(Groundhog Day) (1993) IMDb: 8.1
bugun-aslinda-dundu
Phil bir hava durumu spikeridir ve oldukça hoş bir çalışma ortamı vardır. Orada yapımcısı, çok iyi ve bir o kadarda sevimli kameramanı ile bir göreve gönderilir. Bu görev Pennsylvania’da bulunan Punxsutawney kasabasının her yıl geleneksel olarak yapılan Groundhog Day şenliklerinin çekimini yapmaktır. Ordaki geçirdiği o günü hiç unutamayacaktır çünkü o gün hayatında yaşamış olduğu en kötü geçen günlerden biridir. Onun karabasanı her gün tekrarlamaya başlamıştır. Onun birde o gün yaşanacak herşeyi bilme özelliğini artık kullanmayı becerecektir. Birde hayatının kadınını cezbetmek vardır ve bunuda yapabilmesi için çok uğraş vermek zorundadır.

9. Roma Tatili izle
(Roman Holiday) (1953) IMDb: 8.1
roma-tatili
Audrey Hepburn bu filmdeki rolü ile en iyi kadın oyuncu olmuş ve ödülünü almıştır. Bir prenses ve kraliyetin zorlamalarına gögüs gerip karşı çıkıp romayı gezmeye gitmesini anlatan güzel bir film. Orada birde Amerikalı gazeteci vardır kimliğini gizlemiş ve hikayelerin peşinde koşmaktadır. Gittiğinde bu gazeteci ile tanışıp aşık olacaklardır.

10. Büyük Balık izle
(Big Fish) (2003) IMDb: 8.0
buyuk-balik
Williamın babası ölümcül bir hastalık yüzünden yatakta ölümü beklemektedir. Bunun için yeniden evine gelir. Babasını o güne kadar çok tanımamaktadır ve onu daha iyi tanımaya başlayacaktır. Çok eğlenceli biri olan adamın geçmişte yaşadıklarını öğrenmeye başlamıştır.

11. Neşeli Günler izle
(The Sound of Music) (1965) IMDb: 8.0

neseli-gunler
Manastırda yaşayan Maris rahibe olmak için fazlasıyla hevesli olsada gerekli özelliklere sahip olmadığı için bu söz konusu olmamıştır. Dağlara çıkıp şarkı söylemekten hoşlanan Maria, sık sık derslerini kaçırmakta ve manastırdaki işlerini aksatmaktadır. Baş rahibe Abbess yemin edip bir rahibe olmadan önce gerçek dünyayı biraz daha tanıyabilmesi için Maria’yı bir mürebbiye arayan yedi çocuklu Kaptan Von Trapp’ın malikanesine gönderir.

12. Saksı Olmanın Faydaları izle
(The Perks of Being a Wallflower) (2012) IMDb: 8.0
saksi-olmanin-faydalari
Charlie bir arkadaşına ilk aşkı olan kişiyle alakalı mektuplar yazmaktadır. Amerikan lise hayatına karamsar bir bakış açısı va. Uyuşturucu ve kalpsiz öğrencilerin bulunduğu lise hayatında, Charlie gelecekten umudunu kesmiyor.

13. Umudunu Kaybetme izle
(The Pursuit of Happyness) (2006) IMDb: 7.9
umudunu-kaybetme
Chris Gardner (Will Smith) hayatla mücadele eden ve yaşamını yoluna koymaya çalışan bir babadır. Bir baba olarak ailesinin geçimi için elinden gelen herşeyin en iyisini yapar fakat bi türlü maddiyatı aşamaz ve ailesinin karşısında bunun altında ezilir umutsuzluğa kapılır. Zaman gelir artık olmayacağını düşünür ve evden ayrılır. Chris artık bekardır ve üstelikte bir babadır. Bundan sonra satış tecrübesini bir satış işi için sonuna kadar kullanacak güzel bir işi takip etmeye başlar. Borsa şirketinin birinde Stajyer iş bulur ve maaşsız orada işi öğrenmek adına çalışmaya başlar. Gün gelir güvenceleri olmadığı için baba oğul evlerinden atılır ve her yerde duraklarda, tuvaletlerde, düşkünler evinde kalmaya başlarlar. Çok şey çekmesine rağmen o hiç bir zaman sevgisinden ödün vermemiştir ve oğlunun ona karşı olan sevgisini artık bu durumdan kurtulmak için kullanır. Bakalım neler yaşayacak ve bu durumdan kurtulabileceklermidir. Gerçekten muhteşem bir yapım mutlaka izleyin insana çok ders veren harika bir filmdi.

14. Küçük Gün Işığım izle
(Little Miss Sunshine) (2006) IMDb: 7.9
kucuk-gun-isigim
Hoover ailesinin breyleri çok sıcak kanlı güzel insanlardır. Ailelerinden birinin bir hayali vardır ve bu hayalini gerçekleştirmek için bütün aile bir Volkswagen münübüse binip o hayal için Californiya ya doğru gitmeye başlarlar. Bu yolculuk komik olaylarla ve süprizlerle doludur. Yolculuk bu ailenin bile düşünüp hayal edemeyeceği bir şekilde bitecektir.

15. Aşk ve Gurur izle
(Pride & Prejudice) (2005) IMDb: 7.8
ask-ve-gurur
18.yüzyıl bitmek üzeredir ve ingilterede beş kız kardeş vardır ve bunlar sınıf bilincinin olduğu yerde yaşarlar. Bunlar Bennetlardır. Elizabeth, Jane, Lydia, Mary ve kitty dir. Onları anneleri büyütürken iyi bir koca bulup güzel bir gelecekleri olacağı şeklinde düşünceleri aşılayarak büyütmüştür. Elizabeth çok neşeli zeki biriridir. Babası ona çok düşkündür ve hayatını daha güzel daha dolu yaşaması için destekler.

16. Umut Işığım izle
(Silver Linings Playbook) (2012) IMDb: 7.8
umut-isigim
Pat Peoples (Bradley Cooper) hep hayata iyi bakan ve herşeyde bir güzellik olduğunu düşünen biridir. Evli olduğu eşi onu bir gün başka bir erkek için bırakıp gitmiş ve sonra akıl hastanesine yatmıştır. Sonra karısını yeniden bulup onunla güzel bir hayata başlamak için mücadeleye karar verir. Artık moralini bozacak hiç bir şeye izin vermiyordur. Babasının yanına yerleşip orada artık iyi bir adam olacaktır tabi bu karısının istediği şekilde olmalıdır ve onun için çalışmaya başlar. Bu çok bir süreç olacaktır. Bu süreçte oldukça güzel bir kadın tanır bu kadın Tiffany’dir. Hayat onlar için değişecektir.

17. Tiffany’de Kahvaltı
(Breakfast at Tiffany’s) (1961) IMDb: 7.8
tiffany-de-kahvalti
Yan dairesine taşınan genç adama ilgi duymaya başlayan Holly, aslında canının istediği her erkeği kendisine aşık edebilen birisidir. Geçirdiği her gecenin ardından Tiffany vitrininin önünde kahvaltı yapar ve bu sürekli tekrarlanır. Fakat bir sabah Paul ortaya çıkar ve bu sefer Holly’de bir duygusallık yaşanır zamanla platonik aşka dönüşecektir.

18. Özgürlük Yazarları izle
(Freedom Writers) (2007) IMDb: 7.5
ozgurluk-yazarlari
Erin daha 23 yaşında idealist bir öğretmendir. O wilson Lisesinin kapısındadır artık ve ilk dersi için adım atıp bu güzel yeni dünyasını kucaklayacaktır. Bu yeni sınıfında her türden ırk vardır ve sorunlu öğrenciler. Onların umudu yoktur günü kurtarmaktan başka. Öğrencilere şöyle bir bakınca hepsinin tek paylaşımı birbirinden neftet etmeleridir. Ders içinde aktif yeni yöntemler dener. Sınıfta belli bir süre sonra olaylar baş göstermeye başlayacaktır.

19. Ekim Düşü izle
(October Sky) (1999) IMDb: 7.8
ekim-dusu
Homer Hickan büyüdüğünde baba mesleği olan madenciliği yapmaktan başka seçeneği olmayan bir çocuktur ve birgün Sputnik adlı uydunun uzaya fırlatılmasıyla Homer ve birkaç arkadaşı roketlere ve nasıl yapıldıklarına ilgi duymaya başlarlar. Deneme yanılma yoluyla bişeyler yapmaya karar veren üç arkadaşa başta babası olmak üzere herkes saçma gözüyle bakar, bir lise öğretmeni dışında.

20. Yıldız Tozu izle
(Stardust) (2007) IMDb: 7.7
stardust
“Stardust”ta aşık olduğu delice sevdiği kadının onu yeniden sevmesi için Yvaine isimli yıldızın kaybolup gitmesine az kalmışken onu yeniden şöhretine kavuşturmak için söz vermiş Tristian’nın yaşadığı olayları anlatmaktadır. Tristian ve Yvaine ikisi bir bir yola çıkmış fakat bu yolda Kaptan Shakespeare ile şeytan ruhlu bir kadınla karşılaşacaklardır.

Yorumlar

2 yorum